Monday, December 18, 2017

Dari semester satu.

Assalamualaikum..




Pernah tak crush korang suka korang balik?

ateng pernah tapi suka tak semestinya jodoh ye dok?

Bila crush kita suka kita balik tu adalah satu kemungkinan,
macam mimpi kan?

Dari semester satu lagi crush dia ni,
mungkin sebab muka dia ketat,
tapi bila senyum manih melecaihhh,

masa semester satu tak pernah langsung bertegur sapa walaupun satu kelas satu group discussion,
pelik tak?
tula namanya takdir,
sebab first impression ni dia sombong namatey,
dengan muka ketat ka garang taktau nak letak first impression muka tu,
senang cerita pelik,
dan pernah simpan niat,
' aku taknak tegur dia ni sampai habis diploma''

tup tup semester 2 jadi belangkas,
jadi gosip budak kelas,

semester 3 start confession,
still rapat macam belangkas,

semester 4 praktikal dah berpisah,
jarang jumpa,
tapi still keep in touch,


dan

semester 5 dan 6

we dont talk anymore?


pelik kan?
maybe sebab ateng dah niat taknak tegur sampai habis diploma kot,
tapi tula takdir Allah,
mana kita nak sangka orang kita suka jadi rapat,
orang rapat dengan kita boleh jadi orang asing dalam sekelip mata ja,

orang selalu cakap kalau orang tu suka kita maknanya orang tu sayang kita,
salah tu, tak semestinya, melainkan dia suka dan boleh terima kekurangan kita,
dan yang paling utama Allah yang menentukan segalanya,
kadang jodoh ni boleh jadi dengan orang yang tak sangka dengan orang yang kita benci ka gaduh ka,
rahsia Allah selalunya indah huhu





dan...

selepas kena 'reject' dengan crush ateng dah tak berani nak ada crush lg hahaha
baru kena reject dengan crush belum putus cinta,
ateng sejenis skeptikal pasal cinta ni,
tak pernah langsung seumur hidup.


We dont talk anymore sampai sekarang,


Moga ada hikmah atas semua yang berlaku hee

2 comments:

Siti Sharini said...

Alahai..takpe ateng perjalanan masih jauh. take your time to explore the word and the men hehe..

Shikin Razali said...

Insha Allah, kalu ada jodoh antara awak berdua, ianya takkan ke mana, tapi kalu ditakdirkan takde jodoh, just move on sebab perjalanan awak masih panjang lagi sis.. =) study hard no fight okey..