Wednesday, February 7, 2018

Kelebihan Sabun Bidara dan Sabun Kunyit Daripada SuzyHoney Herbs

Assalamulaikum.

Happy Semester Break!
Haritu lepas final ateng ada dapat dua ketul sabun produk bahan-bahan semulajadi tau,
ateng memang jenis lebih percaya produk yang guna bahan semulajadi atau orang panggil produk kampung daripada yang mengandungi bahan kimia merbahaya macam SLS atau paraben. Less chemical lebih baik gituu.



Pernah dengar tak SuzyHoney Herbs?
Pengusaha produk ni adalah Kak Suzy yang tinggal di kawasan pendalaman hutan simpan di Terengganu. Produk yang dihasilkan adalah hasil daripada bahan-bahan semulajadi kegunaan orang-orang asli yang menggunakan bahan-bahan hutan. Menariknyaaa~



Produk Suzyhoney ni kebanyakkan nya produk untuk ibu bersalin seperti set pantang, set kempiskan perut, akar-akar kayu dan pelbagai sabun dan syampu. Serius ateng cakap kalau ateng bersalin dan berpantang ateng akan cari produk kampung biar perit pun rasa dia, insyaAllah lebih berkesan dan sihat semulajadi gitu.

Ateng dapat dua produk Suzyhoney ni, iaitu Sabun Kunyit dan Sabun Bidara.  Ateng dah cuba produk ni suka sangat bau dia sebab bau natural, dan best. kalau nak tahu nikmat sebenar kena cuba okehh.




Sabun Kunyit Suzyhoney Herbs (RM18)

Kandungan

Serbuk Kunyit
Vitamin E
Jojoba Oil
Vegetable Glycerine Organic ( Lemak Tumbuhan), lemak sayuran organik.

Kegunaan
Mencerahkan kulit wajah dan badan
Menegangkan kulit
Membunuh kuman
Melembutkan dan melicinkan kulit serta melembapkan

Sabun kunyit ni sesuai untuk menghilangkan jeragat dan kulit tidak sekata,sesuailah untuk ateng yang memang ada masalah tu. Sebelum ni guna kunyit pokok je buat mask, ni dah ada sabun senanglah sikit.




Sebenarnya banyak kegunaan daun bidara ni, ia menjadi tradisi zaman berzaman lagi, ia boleh digunakan untuk perawatan perubatan secara islam atau kebersihan diri tapi ateng yang taktahu hehe.

Sabun Bidara Suzyhoney Herbs (RM18)

Kandungan
Daun Bidara
Virgin Coconut Oil
Grapseed Oil
Sunflower Oil

Kegunaan
Membersihkan dan menyegarkan badan
Anti bakteria mematikan kuman
Mencerahkan kulit kusam, badan berbau, gatal dan berjerawat.
Melembutkan kulit dan membuang sel kulit mati


Sabun bidara ni pun sesuai untuk ateng sebab ateng memang ada masalah kulit kusam yang teruk sangat, ateng dah try memang best. Jaranglah jumpa sabun bidara ni, rasanya kak suzy daripada Suzyhoney Herbs ni yang pertama buat sabun berasaskan bahan-bahan hutan semulajadi ni.




Ateng baru cuba dua minggu best tengok hasil dia. hehehe. harga dan kegunaan sabun ni sangat berpatutan tak rugi kalau ateng repeat nanti.



kalau ada yang berminat dengan produk terbaik ni,dekat sini ateng sertakan link media sosial dan nombor whatsapp SuzyHoney Herbs ni


Facebook : https://www.facebook.com/SuzyHoneyofficial/
Instagram : 
https://www.instagram.com/suzyhoneyherbs/
Whatsapp : +60164229686

Produk ni baru lagi dan pihak SuzyHoney tengah mencari dropship dan agent untuk memperkenalkan produk ni serta kelebihan produk ni yang dihasilkan daripada hasil hutan Malaysia yang hebat. Rebut peluang jana pendapatan dengan produk ni!

6 comments:

Dunia Zumal said...

SuzyHoney Herbs produk berasaskan alam semula jadi yang sangat berkesan...

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg best ateng..

Raydah said...

packaging comelll

Siti Yang Menaip said...

antara attraction utama adalah packaging dia.. sangat comel =D

Ana Jingga said...

Sabun Bidara kali pertama kak ana dengar, sebelum ni kak ana pengguna sabun sireh dan gelenggang Suzy Honey memang best, Alhamdulillah

SITI AWADAH said...

salam.. sis dh cuba juga produk ni utk anak.. best!! bagus bau lavender,,, anyway, sis singgah dan follow. jemput dtg blog sis >> www.sishawa.com