Saturday, March 24, 2018

Kunyah-kunyah Cantik dengan Snow Crystal

Assalamualaikum.


Cantik selalu sinonim dengan perempuan, perempuan mana yang taknak cantik?
Kadang lelaki pun ada yang sama naik dengan perempuan, jaga muka lah, cari petua semulajadi bagi yang tak percaya produk zaman sekarang, ada yang selalu pergi buat treatment untuk kulit cantik,
sebab kalau nak cantik kena habis duit gituu.




Tapi baru baru ni ateng ada jumpa satu produk yang memang tak perlu habiskan duit yang banyak, kunyah kunyah semudah ABC dah kesan paling awal dalam masa dua minggu tau.



Snow Crystal ( SC) tablet mengunyah dengan formulasi 22 jenis bahan aktif yang terbaik merupakan keluaran bumiputra iaitu Elldora Beauty. SC juga merupakan 100% bahan semulajadi yang selamat dan aktif tanpa bahan terlarang dan merbahaya. Dalam masa dua minggu paling awal dah nampak hasil pencerahan lengkap untuk kulit cerah berseri, bersinar dan tona sekata.




Antara 22 bahan aktif yang semulajadi ada dalam SC ni.

L-CYSTIENE
Merupakan komponen penting untuk pertumbuhan rambut, kuku dan sel kulit.

VITAMIN C
Mencerahkan kulit dari jeragat, anti-penuaan, dan kulit lebih lembut. Memperbaiki struktur kulit.

COLLAGEN
Mengekalkan keremajaan kulit, tekstur dan penampilan kulit yang lebih anjal. Dapat membantu mengurangkan kedutan dan melawan tanda-tanda penuaan.

MANGOSTEEN
Xanthones dapat bertindakbalas dengan radikal bebas dan menghalang dari kerosakan sel kulit.

ASTAXANTHIN
Merupakan agen semulajadi bagi mencerahkan dan memutihkan kulit. Mengandungi fungsi anti-fungal, anti-aging & dapat merawat masalah kulit.




ALOE VERA
Mengawal pengeluaran minyak berlebihan pada wajah disamping membantu melembapkan kulit.

RICE BRAN 
Bertindak sebagai ejen pelembap yang sangat hebat. Juga dapat melindungi kulit dari sinaran UV merbahaya.

BIRD NEST
Mencegah masalah kulit kering & kulit kusam. Juga dapat memutihkan, mencerahkan & melembapkan kulit.

SAKURA 
Dapat melembapkan kulit & menegangkan kulit. Juga dapat membantu mengatasi kulit kusam & dapat mencerahkan kulit.

MINERAL PREMIX
Melindungi kulit daripada kerosakan yang disebabkan oleh sinar UV dan juga bertindak sebagai anti-bakteria.

GREEN TEA
Melindungi kulit dari sinaran UV & membantu mengatasi masalah kulit kering, berminyak & berjerawat, melembapkan kulit.

OLIVE LEAF
Bertindak sebagai anti-penuaan, melembutkan tekstur kulit, melindungi kulit dari radikal bebas & membantu memulihkan kulit berminyak. 

MIXBERRIES
Dapat mengurangkan bintik hitam & lingkaran gelap bawah mata, disamping dapat melembapkan kulit & mengurangkan keradangan di kulit.

POMEGRANATE
Dapat mengembalikan sel-sel kulit yang baru dan melindungi kulit daripada radikal bebas matahari. Merawat masalah kulit kering, berminyak & berjerawat.

APPLEPHENOL 
Mengandungi molekul poliphenols yang mampu memberi kesan antioksidan, anti radang & anti penuaan. Mengurangkan pigmentasi & mencerahkan kulit. 

PAPAYA  
Mengatasi masalah bintik hitam di wajah, membantu menghilangkan jerawat & melambatkan proses penuaan. 



TOMATO 
Dapat mengekalkan kelembapan kulit, mengecilkan liang roma, mengurangkan masalah jerawat dan mengatasi kulit berminyak. 

LYCHEE 
Membantu menghilangkan ‘black spot’ & jerawat. Selain itu, jus laici juga dapat melambatkan proses penuaan. 

ISOMALT 
Mengandungi nilai kalori & nilai glisemik yang rendah yang sangat bagus untuk mengawal berat badan berlebihan. Juga sangat bagus untuk kesihatan sistem pencernaan.

STRAWBERRY
Menentang pembentukan radikal bebas. Kaya dengan vitamin C dan phytonuient yang dapat menghaluskan dan mencerahkan kulit.

DEXTROSE
Mengandungi karbohidrat yang memberi tenaga kepada tubuh. Ia juga bebas lemak, kolesterol dan sodium.

VITAMIN PREMIX
Membentuk komponen penting dalam struktur kulit dan melancarkan fungsi sel kulit.



Kunyah kunyah dah cantik tau dengan SC sebab berfungsi sebagai sistem pencerahan dan sistem perlindungan dengan 12 solusi untuk kulit.


Antara keistimewaan mengamalkan SC adalah,

Kulit lebih cerah,
Tona kulit sekata,
Bintik hitam pudar,
Anti cela,
Kulit berseri,
Kurangkan pigmentasi,
Kurangkan keradangan,
Meremajakan kulit,
Pelindungan UV,
Melembapkan Kulit,
Memperbaharui Sel Kulit,
Mengurangkan masalah kulit berminyak,



Sebotol SC ada 60 biji tablet tahan lebih kurang sebulan dengan pengambilan sehari maksimum 2-3 biji sehari. 1 biji pagi sebelum breakfast, dan malam sebelum tidur. Dan yang paling penting jangan lupa minum air kosong lebih bila ambil SCni, kalau tak tak berfungsi apa yang kita ambil tu, air putih amat penting ya untuk kulit. Lelaki dan perempuan boleh consume SC ni tau, jangan ragu-ragu sayangggg. Insyllh berkesan.


Testimoni SC









Testimoni ateng


Ateng adalah jenis kulit berminyak dan kombinasi terutama sekali kalau berpeluh (kena panas) dan selepas bangun tidur, memang setiap malam pakai bedak sejuk. Kombinasi ni kulit kering gabung dengan berminyak jadi Ateng jugak mempunyai kulit yang berjeragat atau pigmentasi sebab ateng memang tak berminat pakai sunscreen dedulu, apa lagi ber make-up hehehe natural je ai nih. Dan yang paling sedih bila sambung belajar ni pergi kelas kena panas kulit gelap sikit dan kusam.

Alhamdulilah lepas amalkan SC ni plus ateng minum air banyak gila, kulit jadi merah merah dan lembap malah masalah kulit berminyak pun dan kurang, asyik pegang pipi sendiri sebab gebu dan syok sendiri hahaha. Thankyou SC! Sesuai dengan trademark nya INSPIRE YOUR DESIRE.

Eleh korang jangan jeles,
nih ateng share macamana nak dapatkan SC ni.


ELLDORA EMPIRE
WEB: www.elldora.com
IG: Elldora Beauty HQ
HOTLINE: 019- 227 1077

Selain SC, tak lama lagi produk elldora Majestic Touch Treatment Foundation dan Dermalic Skincare akan berada di pasaran. Dengan bantuan Doktor perubatan dan chemist, maka terhasillah produk Elldora yang diformulasi khas untuk mereka yg inginkan produk selamat & natural yang mampu merawat, memutih, meremajakan dan mencantikkan kulit anda. Ateng la tu suka natural.




Tak sabar nak tunggu produk baru Elldora mesti lagi gempak kevavoom. Paling tak sabar nak try serum Elldora.

jangan cakap ateng tak payung,
step out~

7 comments:

Cik Tie said...

Wahhh ada produk baru pula ye pasni mesti lagi gempak la

Dunia Zumal said...

Zumal pun dah cuba, bukan saja dapat hasil positif tapi SC ni sedaaap...

alia farhan Said said...

Yang penting rsa dia sedap..kunyah2 cun melecun kan

Fatin Diana said...

alaaaaa jangan lah buat kite terjebak. haha

Siti Nurzafirah said...

banyak betul ingredient dia kan... semua yang sihat2 yang diperlukan oleh kulit

zarul farhana said...

Lagi bertambah cantik la

Mellya Musa said...

Btoiiii stuju sgt 😆 dah repeat order pun hihi