Saturday, October 12, 2019

Kerana Dia



Setiap apa yang berlaku tu ada hikmahnyaa,
Betul setuju sangat!
Throwback a few years ago,
Seketoi fathin yang memang takda perasaan langsung,
dengar lagu sedih tak sedih,
dengar apa tak masuk pun dalam hati,
hati batu orang kata,
Ataubpun heartless!
terlalu hidup dalam dunia dia.
Tiga tahun Allah hantar jauh sikit dekat tempat orang,
dua tahun nak habis tu Allah bagi seribu rasa dekat dia,
barulah dia kalut nak tanya kenapa Allah bagi rasa cemtu,

Kenapa? Kenapa? Kenapa?
Tapi Allah tak jawab dalam masa terdekat,
Tiga tahun lepastu Allah hantar jauh 300km lagi,
Masa tu persoalan tu Allah jawab sikit demi sikit.
Yang sebenarnyaaa Allah nak dia keluar dari dunia dia,
Dia patut sedar yang dia dalam dunia Allah,
Hargai orang yang sentiasa ada,
Setiap orang yang hadir dalam hidup tu ada sebab dia,
Dia pergi pun ada sebab,
Sentiasa yakin dan percaya Allah.
Buat baik dengan semua orang,
Apa yang kita buat jahat dekat orang benda tu akan datang balik dekat kita,
Kalau orang buat kita jangan balas balik,
Redha dengan setiap ujian sebab ujian sebab Allah sayang,
Yang paling best I learned a lots!
dan orang yang dia pernah benci,datang waktu dia susah sejauh 300km.
Lesson learned!

Dan di tempat yang berbunga cantik ikut musim ni,
dia berubah,
manusia ni elastic boleh berubah bila Allah kata dia boleh,
Alhamdulilah!
Dah takda seketoi fathin heartless.
Dah intrend and updated 😝

kadang macam tak boleh move on dengan suasana Perlis sebab disitu banyak sangat belajar,
terlalu banyak,
belajar macamana jauh dengan dibu ayah,
belajar bergaul dengan manusia pelbagai ragam yang mengajar kita macam macam,
belajar bersabar dan sentiasa senyum,
belajar makan hati weh,
belajar yang baik depan kita belum tentu baik belakang kita,
yang paling belajar : macamana nak layan lelaki ego cause tak pernah hadap sebelum ni ahahaha,
belajar tenang duduk satu kelas dengan orang yang kita tak cakap (gaduh cemtu) sebab tak pernah gaduh sampai cemtu kan,
belajar cemana nak tenang belajar dengan masalah cemtu.

dan semua yang dekat Perlis bawak ke Selangor,
dekat Selangor lagi struggle double triple,
I cried a lot drpd Perlis,
I am such  a baby exactly ahaha

tapi apa pun Alhamdulilah dah final year dekat Selangor,
harap mampulah nak habiskan saki baki yang ada dok nangis tepi tingkap ni,
thankyou dibu ayah trust me,
thankyou sibling always adore your big sister,
thankyou D selalu datang ketuk pintu ws utk wish goodluck setiap sem dan final year ni datang bukak mata ateng sambil dengar rintihan hati,
moga Allah yang balas jasa D ehee dan kita sesama berjaya habiskan sarjana muda ni!
thankyou everyone yang sentiasa doakan!

please always include me in your du'a.
loveee chuolss!
ada masa ateng continue menaip sini,
takkan stop sebab ini passion,
minat.
step out~~