Saturday, October 13, 2018

Fernleaf UHT 100% From New Zealand Susu Terbaik.

Assalamualaikum

Happy weekend!

Siapa sini suka minum susu?
pernah dengar Fernleaf?



Fernleaf dah ada susu UHT yang mana susu ni senang didapati dan di guna, dulu ada yang tepung tu kan, sekarang lebih mudah dengan packaging, boleh simpan dalam suhu bilik atau peti sejuk. kalau nak tahu susu Fernleaf ni lah susu ateng masa kecil kecil,
formula milk eh orang panggil sekarang,
lepastu dah stop beli sebab malas nak bancuh tepung tu,
sekarang dah ada yang senang macamni ateng excited.
ateng nak share sikit pasal Fernleaf UHT 100% mmmm ni.






Fernleaf ni terkenal dengan lembu tenusu yang jiwa dalam industri tenusu mereka dan para peladang mereka menjaga lembu-lembu tersebut dengan penuh dedikasi.
Di New Zealand mereka mengusahakan ladang mereka secara semulajadi,
serta memberikan kebebasan kepada lembu mereka untuk meragut di padang rumput yang subur.


Oleh itu, hasilnya susu yang dihasilkan mempunyai sumber makanan semula jadi kaya dengan kalsium yang mudah diserap dan digunakan oleh tubuh badan kita. 
Ia juga mengandungi banyak nutrien penting lain seperti protein yang berkualiti tinggi, vitamin A dan D.


Di New Zealand,lembu disana juga menghabiskan sebanyak 90% masa untuk meragut rumput yang segar secara bebas pada hari yang cerah secara tidak langsung lembu tenusu mereka dapat kandungan Vitamin D yang sihat.
Ia adalah satu negara yang lembu tenusu dapat meragut rumput secara bebas tanpa terkurung dalam kandang yang mana rumput mereka adalah rumput yang berkualiti tinggi dan terbaik dari alam supaya mereka dapat menghasilkan susu berkhasiat yang berkualiti tinggi secara semula jadi.

Lembu tenusu menghasilkan susu secara semulajadi,  dengan rumput yang berkualiti tinggi, iklim yang selesa,  udara dan air yang bersih lembu tenusu mereka dapat menghasilkan susu secara semula jadi tanpa memerlukan sebarang bentuk penggalak susu kita selalu panggil milk booster seperti  yang lainn.
Warisan dan kepakaran mereka menjadikan New Zealand sebagai peneraju dunia dalam industri tenusu sejak 140 tahun dahulu sehingga hari ini.



Menarik bukan tentang Fernleaf ni?
ateng dah try dua jenis tau, Coklat dan Original Full Cream,
bagi pencinta susu macam ateng opkos lah INLOVEEEEE.
nanti nak try Low Fat Milk pulak.
korang kalau tak cuba memang rugii.


jangan cakap ateng tak payung minum dengan style hehehe
Susu ni kalau yang original flavour ateng suka makan dengan oat atau cereal,
sekotak boleh habis dalam a few minutes,
I dont care, It all mineee. muehehe


3 comments:

zarul farhana said...

Susu segar utk kesihatan jugak

Dunia Zumal said...

Susu fernleaf ni memang sedap

Yose Suparto said...

BROKER TERPERCAYA
TRADING ONLINE INDONESIA
PILIHAN TRADER #1
- Tanpa Komisi dan Bebas Biaya Admin.
- Sistem Edukasi Professional
- Trading di peralatan apa pun
- Ada banyak alat analisis
- Sistem penarikan yang mudah dan dipercaya
- Transaksi Deposit dan Withdrawal TERCEPAT
Yukk!!! Segera bergabung di Hashtag Option trading lebih mudah dan rasakan pengalaman trading yang light.
Nikmati payout hingga 80% dan Bonus Depo pertama 10%** T&C Applied dengan minimal depo 50.000,- bebas biaya admin
Proses deposit via transfer bank lokal yang cepat dan withdrawal dengan metode yang sama
Anda juga dapat bonus Referral 1% dari profit investasi tanpa turnover......

Kunjungi website kami di www.hashtagoption.com Rasakan pengalaman trading yang luar biasa!!!