Thursday, February 25, 2021

Adakah Kitsui Bahaya?

Assalamulaikum hai semua.

Kemain eh tajuk.

Pernah tak dengar pasal brand Kitsui ni, ateng baru cuba haritu.

Jadi harini ateng nak kongsi lah sikit mengenai kitsui.

Kitsui adalah produk jenama tempatan yang telah bertapak di pasaran tempatan lebih dari 20 tahun. - Semua produk dibawah jenama Kitsui telah melalui dan lulus ujian keselamatan dan ujian makmal, malah telah mendapat sijil halal dari kilang bertaraf GMP sebelum di pasarkan kepada orang ramai melalui Farmasi Watsons & Guardian yg terkemuka di Malaysia .

- Kandungan produk-produk kitsui terdiri daripada bahan-bahan yang berkualiti tinggi dan kaya dengan vitamin dan mineral yang sesuai untuk golongan lelaki dan wanita

- Makanan tambahan Kitsui bukan ubat-ubatan. Ianya berfungsi untuk memberi nutrisi ke atas badan sesorang kerana bahan uatamanya terdiri dari makanan harian seperti buah-buahan dan sayur-sayuran.

 - Jangan risau, semua produk keluaran kitsui adalah bebas dari bahan pengawet, gluten, GMO, alergen, antibiotik dan bahan LARANGan yang boleh mengganggu hormon dan kesihatan badan 

1. Korean White Plus Tomato

- Antara produk pilihan di Farmasi Watson dan Guardian diseluruh Malaysia - Makanan tambahan ini diperkaya dengan Vitamin A, C dan zat besi yang mampu membantu kulit kusam dan berminyak menjadi lebih segar dan bersih

- Bahan utamanya ialah tomato yang dipanggil raja anti oksida dan di pilih serta di labelkan sebagai Superfood oleh Times Magazine

- Selain tomato, ia turut mengandungi Camu-camu yang juga kaya dengan anti oksida dan mampu meningkatkan pembetukan kolagen menjadikan kulit lebih cerah hanya dalam tempoh 7 hari sahaja - Jangan risau, Korean White Plus Tomato bebas bahan pengawet, gluten, GMO, alergen, antibiotik dan bahan yang boleh mengganggu hormon.






2. Kitsui Bellos Fibre

- Berfungsi untuk mengekalkan kecergasan badan dan membantu masalah pencernaan.

Diperbuat daripada buah Epal, Kiwi, Oren, Avocado, Tomato, Lemon, Nenas dan Sena

- Formulasi bahan-bahan ni membantu mengelakkan masalah perut buncit dan kegemukan disebabkan kandungan seratnya yang tinggi

- Masalah pencernaan bukan sahaja memberi kesan kepada perubahan fizikal malah boleh menguragkan keyakinan diri kerana timbulnya masalah-masalah lain seperti bau badan, bau mulut, cepat letih dan tahap metabolism menjadi rendah

- Bellos Fibre bukan sahaja berkesan, malah ia tidak mengandungi bahan pengawet, pigment, gula tambahan dan mengandungi bahan yang boleh mengganggu sistem hormone.

- Berikut ialah bahan utama yang terkandung dalam bellos Fibre

 a. Acacia Gum – mengandungi serat prebiotic yang mengekalkan sistem usus serta melancarkan sistem penghadama

b. Apple – Mengandungi Catechin –yang membantu meningkatkan kadar metabolism badan

c. Senna mengandungi Sennosides yang membantu merangsang pergerakan usus

d. Epal, Kiwi, Oren, Avocado, Tomato, Lemon, Nenas pula buah-buahan yang mempunyai kadar serat yang tinggi dan kaya dengan pelbagai vitamin yang mengekalkan tahap hidrasi dalam tubuh badan.



 

Perbezaan Kitsui sachet dengan jenama X

Kitsui –

Dari segi kesihatan, bacteria tak boleh masuk dengan sachet tapi brand X bacteria masuk selepas dibuka.

Dari segi kualiti, denaturasi takkan berlaku dengan satu hidangan per sachet, manakala jenama X perlu disimpan setelah dibuka untuk mengelakkan denaturasi

Kemudahan, sachet senang di bawa kemana-mana manakala brand X sukar kerana bukan dalam sachet.

Kesegaran, penduaan sachet bukanlah sesuatu yang mudah, jenama X yang berlabel boleh diganti dengan label baru

Vitamin & minerals, kompasisi bahan seimbang seperti yang di tuntut, jenama X cenderug untuk mendapat ‘ Pengisi’ sehinggan mencapai berat yang diperlukan.

Pilih Sacet untuk:

√ Kualiti

√ Kesenangan

√ Jaminan

Ateng ada share video cara bancuh kitsui dekat sini.

 


Kalau korang nak harga promosi boleh dapatkan dekat shopee mall link ni : https://shopee.com.my/kitsui.my.hq

Dapat 12% OFF dengan code KITSKULIT dekat SHOPEE MALL tau.

 

Dalam video tu ateng ada bagi feedback, sebab ateng try dedua,

Ateng suka dedua,

Korean White Plus untuk kulit cantik, Bellos Fibre untuk kurus idaman setiap wanita.

Gitu.

 

Selain itu, korang boleh dapatkan dekat Watsons atau Guardian berdekatan tau.

Untuk maklumat lanjut tentang Produk Kitsui korang boleh layari:



Instagram : 

https://instagram.com/kitsuimalaysia

Facebook :

https://www.facebook.com/kitsuimalaysia/

Tik Tok :

https://vt.tiktok.com/ZSJefYjJy/

Shopee : 

https://shopee.com.my/kitsui.my.hq?smtt=0.0.9

Website :

https://kitsui.com.my/

No comments: