Tuesday, March 23, 2021

Pakej Aqiqah Qurban Online 2021


Assalamualaikum.

Harini ateng nak buat sedikit perkongsian, tahun ni majority kawan-kawan sebaya semua dah berjaya melahirkan bayi pertama, ada anak perempuan ada anak lelaki. Ada yang masih keliru bilakah waktu sesuai nak buat aqiqah untuk bayi ni, setahu ateng 7 hari sama macam nak bagi nama bayi tersebut.

Apa pula hukum aqiqah ni?

Yela tak semua mampu nak lakukan dalam masa 7 hari tu kan?

Ada ustaz jawab : Aqiqah ni sunat  muakkad selagi belum baligh dan harus bagi yang belum baligh. Kalau belum buat masa kecil, KITA BOLEH BUAT SENDIRI.


Projek Aqiqah Qurban Online 

 



Tapi, masalah musim PKP ni dan PKPB ni kalau buat aqiqah seekor lembu ke kambing ke tak boleh buat kenduri ajak ramai-ramai, dah membazir! Lepastu bila buat kenduri ni confirm lah penat, rumah bersepah dengan musim covid ni jaga SOP lah, periksa suhu lagi, scan Mysejahtera. Boleh bayangkan penat tu?

Masalah kedua, kalau buat kenduri aqiqah musim PKPP/B ni manalah nak mampu, makan bajet banyak. Tempat pulak terhad kalau tengah bandar ni, susah kan?

 

Haa jangan risau,

Ateng ada solusi untuk dedua masalah itu, boleh rujuk aqiqahcentre, malah buat aqiqah dekat Mekah tanpa perlu kesana. Bagi ateng sangat menarik ya terutama untuk buat dekat diri sendiri.

 

Mudahnya dengan Aqiqahcentre.com untuk Projek Aqiqah Qurban 2021  nanti



Jangan rasa terbeban dengan aqiqah ni, janji niat yang penting.

1.    Mudah dan cepat

Perkhidmatan aqiqahcentre.com ni 100% atas talian dari isi borang sehinggan selesai. Semua dihujung jari anda tak perlu bergerak keman dah selesai satu ibadah.

2.     Harga murah

Perkhidmatan aqiqahcentre.com sangat berbaloi dengan harga, sebab kita disediakan dengan video dan sijil  untuk setiap pendaftaran malah lebih jimat daripada kena buat kenduri kan.

3.   Video sembelihan

Dengan aqiqahcentre ni video sembelihan turut disediakan jadi tak perlua ragu-ragu lagi. Kita boleh tengok macamana aqiqah itu dilakukan melalui video.

4.    Dipercayai

Kalau tengok dekat website aqiqahcentre.com ni ramai artis yang join sebab mampu milik kan, dan rating dekat website pun semua high rate tau.



 

 

Korang boleh dapat info lebih banyak dan pelbagai persoalan yang telah dijawab dekat https://aqiqahcentre.com/

Ateng sertakan jugak beberapa link untuk rujukan

Website : https://aqiqahcentre.com/pakej-qurban-mekah  

Pertanyaan : https://aqiqahcentre.yzza.io/kl84m/

 

Selamat Ber-Aqiqah Qurban semua!

4 comments:

Marina Bashah said...

Mudah urusan aqiqah dengan aqiqah centre ni ye

Kak Sue said...

Senang ada aqiqah online macam nie kan..

Nadia Johari said...

Mudah buat aqiqah secara online

Lia Hasty said...

Mudahkan sekarang semua online je