Tuesday, July 19, 2016

#TeamRayaKelantan

Assalamualaikum

SELAMAT HARI RAYA! :)

selepas sebulan berpuasa mestilah raya kan hihi seronok raya tapi rindu bulan Ramadhan, indah ramadhan ni.

1 Syawal tahun ni jatuh pada tarikh 6 Julai 2016.
tahun ni excited nak raya sbb tahun lepas tak rasa nikmat raya tu sbb time tu tengah praktikal, serius tak rasa, sbb takda baju raya, tak dapat balik kampung, tp dapatla merasa beraya rumah kengkawan area utara ni, lpstu first time ibu buat open house, ibu just try to make me feel the raya haha sbb kalau dkt kampung mmg meriah sngt la. hmm
kiranya setahun jugak la tak sambut raya, sadis betul hahaa. sbb tu tahun ni dia punya excited tu tak dapat digambarkan walaupun hambar, seronok kemain hehehe tp selepas raya kedua la bru dpt feel tu :D
apa lagi meh nak share OOTD raya ke 3 sampai 5 hehe!

tahun ni beraya dkt kelantan, ok mmg yg tu ja kampung yg ada haha, kampung ayah pun situ ibu pun sama cuma nyaa jajahan tak sama, jarak kampung ayah ngn ibu tu adalah sejam lbh kalau tak jem kalau jem lena bngn balik pun baru sampai hahaha kampung ibu dkt ngn pantai kampung ayah dkt ngn bendang kebun getah hmm dua dua i likee. 
tapi selalunya akan balik kampung ibu, sbb kmpung ayah dh takda sapa sejak 10 tahun yg lalu. hm balik ziarah kubur je. rindunyaaaa hm


sepupu sedara gittew. hahaha si cilik. pagi raya ketiga buat visit rumah tak nyang hehe


tunggu orang datang beraya lambat sangat, tahun ni tema dusty pink. pink la aku berhari raya.

petang tu utk hilangkan penat lepak pantai jap, 10 minit ja drpd rumah tokmek hehe Pantai Irama.


raya keempat, OPEN HOUSE penat tunggu org beraya selfie dulu.



org sibuk dngn open house dia sibuklah nk balik kepompong dia herhh kena la pegi beli tiket utk dia balik si tengah ni hahaha kesian bljr jejauh ni, nsb ittew dkt jekk.

OOTD raya keempat dpn rumah hehe tahun ni baju semua jubah ntahla knp jd gegirl sngt. mana fathin yg dulu hahaha adoiyaiii.

raya kelantan ni seronok dia lain sikit, open house pun sampai lewat malam. serius best. ok nak cari calon suami org kelantan la. hehehe. oh abe! haha. raya tahun ni rasa lain sngt seriusly lain, mungkin dah dewasa tapi duit raya masyuk heee i like jd student, nk jd student sampai bebila boleh tak? :DD

ok lah yg tu ja nak share OOTD raya hehehehe!

2 comments:

Siti Yang Menaip said...

hello tuan rumah.. ada ke x ni? ceq nak mai beraya hehe..

husna zahidi said...

tak sempat lgi nak taip entry raya.. hihii..