Sunday, December 31, 2017

Dah Tercapai Ke Azam 2017 Ateng?

Assalamualaikum,

Hola Disember,
lagi seminit nak masuk tahun baru,
dah tercapai azam tahun 2017?

Azam ateng setiap tahun satu jur,
nak KURUS..
tapi makan adalah priority cercita cmna tu, so tak tercapai lagi lah azam tu, dah berapa tahun dah.haha

Tapi tahun 2017 ni tahun yang buat ateng kuat,
kalau tahun 2015-2016 buat ateng jadi kuat, tahun 2017 lagi kuat,
sebab ni baru first time rasa jauh dari ibu ayah, 300 km kot,
dulu belajar dekat perlis tak sampai 100 km pun weyy, tu pun rasa jauh namatey,
sampai dekat Shah Alam ni sebulan moody sebab jauh sangat dengan rumah,
dulu dekat perlis kalau stress je balik cari ibu, dua minggu sekali, bila dekat sini sebulan sekali pun belum tentu dapat balik sebab hujung minggu penuh aktiviti,

Tapi tetap kuat demi nak teruskan apa yang aku pilih, 
sebab aku yang pilih jalan ni,
takkan aku nak berhenti sekerat jalan, tapi kadang kadang terasa jugak nak berhenti sekerat jalan sbb jauh sangat,
insyAllah ateng boleh.

Banyak sangat perkara yang ateng belajar tahun 2017,
terlalu banyak tak sempat nak senaraikan sesatu,
antaranyaa jadi blogger partime yang aktif join event,
berani explore sesuatu,
tapi ateng doakan ateng mampu lalui 2018 yang mungkin lebih mencabar sebab degree life tersangat mencabar, sobs. 

SELAMAT TAHUN BARU,
AZAM YANG SAMA JER.





4 comments:

Miss S said...

Azamn nak kurus tapi kuat makan tu setiap perempuan alami sebab tak boleh nak tolak makanan sedap-sedap..hehe

aRzMoHa said...

selalu berpegang bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian

Dunia Zumal said...

Tudia, nampak gaya kurus dah tu ateng...

PERMATABIRU said...

wish u good luck