Wednesday, December 18, 2019

Beautiful journey of twenty five.

December my favourite month!



1 Disember 2019: 
segala persoalan tu dah terjawab dengan tepat,
apa yang rasa sebelum ni semua betul,
kuat jugak naluri seorang perempuan ni,
yang tak percaya dengan diri sendiri waktu tu adalah,
kuat jugak emosi seketoi ateng hadap dia bila tanya soalan yang berapa tahun lepas tu,
kuat jugaklaa nasib tak bebai kat situ, ahaha
sebenarnya dah lupa pun tapi gigih ingat sesatu balik,
setel cara matang lah kan.
sebab berapa tahun lepas tak berapa matang.

Mungkin sebab selalu doa nak berbaik dengan dia kot eh,
mungkin sebab kengkawan selalu sangat sebut pastu selalu juga aaminkan,
hahaha betul lah kata kata ni doa,
sebab tu kena sebut yang baik baik.
susah kot nak lupa orang yg banyak bagi kenangan manis and banyak ajar benda baik ni,
Terima kasih Allah macam hadiah birthday la eh.

Thankyou DD for beautiful memories and sweet explaination.
Alhamdulilah untuk hadiah ini,
tak minta lebih tapi harap kita jadi lebih baik n habiskan sarjana muda dengan cemerlang.


6 Disember 2019 :
hari present proposal fyp,
semester 5 ni memang semester airmata almaklumlah tahun airmata bercampur,
tapi Alhamdulilah dapat SV, Coordinator n examiner yang baik,
result ja taktau baik ka dak,
semester ni makan,tidoq semua tak tentu arah dah,
padahal bukan gempak mana pun,
aha.
pateng oi.





18 Disember 2019 :
Tahun ulangtahun kelahiran paling indah sebab ibu ayah ajak balik kampung,
sambut dengan tokyah,maksu dan rakyat jelata kelate,
dapat sambut dengan orang tersayang pun dah cukup indah,
sentiasa bersyukur apa yang ada gittew.

banyak sangat suprise dekat kampung, terharu lah.


Birthday kek surprise aha,
dah lama birthday tak dapat kek weh.
thankyou cikla n sunaa (toksu) sebab loving me since baby ehee.
pastu ibu ayah belanja pizza,
setiap kali birthday ja pizza awat tak gemok seketoi ni.


hadiah paling mahal,
senaskhah Al Quran tagging weh,
ni daripada akak chenta,
akak ni selalu bagi kata semangat waktu aku broken dulu,
setiap malam hantar nota chenta penguat semangat,
sapa follow IG mesti perasan selalu post story,
akak ni cakap nak bagi random hadiah tapi tak sangka hadiah ni,
moga 2020 seketoi ateng jadi sorg yang cintakan alQuran.
moga akak chenta murah rezeki selalu tau.


yang ni pun surprise dari roomate first sem waktu dekat Perlis,
terkejut jugak yang ni rasa di hargai sangat.
walaupun dah lama terpisah n jarang sangat contact,
tapi sentiasa di hati.

last but least,
thankyou atas doa dan ucapan kengkawan,
ada yang belanja McD lah,
ada yang teman jenjalan.
sayang semua,
tahun ni rasa di hargai memang bebetul.
sebenarnya sayang ja semua tapi tak reti tunjuk tak reti cakap,
ego kot? atau sayang kan mahal, limited edition ahaha.

sayang tu orang yang betul ja boleh rasa n hargai,
gittew.

Betullah selepas hujan berbulan dengan airmata,
sebulan hujung tu Allah bagi pelangi,
Allah tu sentiasa ada, berprasangka baiklah.


Ada nampak macam umur tak?
moga tahun 2020 seketoi ni matang pemikiran dan perangai.
sentiasa positif,
sentiasa belajar jadi baik,
moga yang baik baik je lah.
aamin.


jangan ada yang tanya bila nak kawen,
muda lagi tau nanti ai sailang partner korang baru tau.
ahaha
takda orang nak alkisahnyaa, 
rupa takdak apa pun takdak cuma ada hati yang setia ja,
ewah. 



2 comments:

Shafyqah Azahar said...

bestnya dapat banyak hadiah hihi, dah wish ke belum haritu? happy belated birthday atenngg <3

zarul farhana said...

Relax laaa awai nk kawen.. Capai dulu cita2... Hihi..
Sama besday dgn anak buah la 18 Dec nur fatin nabihah nma dia... Tahun ni drjah satu dh..