Saturday, January 25, 2014

Two Months :)

Assalamualaikum *peace yo*

bukan anibeseri, bukan preknenci.

25 November 2013
saya pelajar baru Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin, Perthlis. hehehe.

lert the story begin....

masa minggu pertama dekat sana ada PLK (program laluan kecemerlangan) atau lebih kurang orientasi laa.
mmg masa PLK tu stress tahap takda tahap la, dngn nak belajar adapt dngn suasana hidup tanpa ibubapa
nak belajar panjat tangga 'batu cave' PTSS (poli tangga sana sini)
nak belajar bangun awal 4 pagi kot, tidur pkul1 mmg panda la mata.
tapi satu ja, aku tak berkawan dngn ramai org sngt waktu PLK sbb stress sngt. hahaha
dngn roomate jaaa.

lepas PLK tu, hr jumaat terus balik rumah, first experience naik bas sensorg. hmm this is life.
bukan tak pernah naik bas, bas sekolah selalu ja naik. tapi bila perjalanan yg jauh-la-sangat ni dia rasa teruja sikit. hahaha.
hari nak balik tu jugak la pusing satu poli sbb taktau jalan short cut. aihh teruk.boleh google la tngk keluasan poli tu. hahaha
akibatnya.... jalan banyak sangat-sangat
sesampai ja di bus stop kawasan rumah, tapak sandal tercabut,bila ibu sampai ja dekat situ jgk tanggal kasut tu dan buang, tak kisah dh org tngk :D
ini mmg experience yg mahal sangat.
dan perkara yg mmg takleh lupa :)

hidup tanpa pengalaman tidak bermakna.. gitu?




PERA. org pertama aku kenal waktu dalam kelas dan aku sayang dia :)


FARAH. org yg rapat dngn aku dan suka ajak bergambar sampai aku pun gila gambar. hahaha dan aku sayang dia :)

25 Januari 2014.
dah dua bulan dah rupanya.

dua bulan dah boleh adapt dngn suasana dah makin serasi.
dah sayang classmates dah sayang roomate.
dah sayang...... hahahahaha
ok lupakan.

dekat sini aku belajar yg life IPT ni bukan mudah,
aku belajar hidup satu kelas dngn kawan yg tak sebaya, ada kakak ada abg tp kami satu geng!
aku jumpa bermacam ragam, dan aku belajar nak mngatasi ragam itu dngn sendiri.
InsyaAllah di permudahkan dngn bantuanNya.

kehidupan di PTSS semakin hari semakin baik.
kawan-kawan kelas setakat ni semua okay, ada yg tak okay tu biasalah manusia.
teman tidur a.k.a roomate lg la okay, happening sampai pening melayan, bila takda rinduuuu~
Alhamdulilah jalan yang aku pilih yg baik.
dan semoga Allah permudahkan urusan aku untuk pilih yang lebih baik, dan sentiasa berada pada jalan yang benar.

manakala kos yng aku pilih mmg kos yang aku minat, setakat ni aku masih mampu nak pikul subjek yg ada,
cuma....nak faham tu lambat sikit, kurang makan kurma & kismis mungkin, hmm. hahahaha.
biar lambat asal faham.
nama pun belajar mana ada yang senang, nak makan pun susah, semua susah. Ujian kehidupan nama pun.

kenapa aku pilih politeknik? ada sebabnya. tahun 2012 dah dapat dah tawaran yg sama, tempat sama tp atas masalah2 tertentu aku reject. tahun 2013 apply main2 tapi dpt jugak. aku mmg ditakdirkan disini..





Roommates day out!  
yang paling havoc,hingaq, sporting, happening.
sayang selamanya.


photoshoot day.

last but not least.
classmates paling best, hampir semua satu kepala.
sayang sayang semuaanya.

Sama-sama kita capai kejayaan!
aaminn.

setiap yg berlaku ada hikmahnya. :)

semua org nak lakukan ini bersama teman baik....KLIK SINI

4 comments:

nursyafira nasir said...

fathin, aku terharu sgt2...
aq pun sayang hang fathin..
*PERA*

Nurul Syakiella said...

Time orientasi tu pakai baju apa eh?

Nurul Syakiella said...
This comment has been removed by the author.
.atynFATHIN. said...

baju kurung biasa ja dear