Friday, May 26, 2017

13 Tips Move On

Assalamualaikum~

Seumur hidup ateng tak pernah sekali pun kenal ayat 'move on' serius tak tipu, Tapi waktu diploma banyak ajar ateng, sebabtu ateng rasa diploma ni suatu perjalanan yang indah tapi banyak liku-liku perit tu sampai susah lah nak lupakan. Permulaan manis semanis senyuman ateng, pengakhiran pahit sepahit muka ateng :p haha

Dari diploma lah ateng belajar move on, sakit diri sendiri kala tak reti move on ni, ateng gigih la cari tips move on, jadi ateng nak abadikan dekat sini, untuk kita kita aje ;p




#1 JANGAN DENGAR LAGU SEDIH. Tapi kadang ego nak dengar jugak, acah cool lahh.

#2 JANGAN ADA GAMBAR DALAM SIMPANAN.

#3 JANGAN SIMPAN NOMBOR SESEORANG TU DALAM LIST CONTACT, BLOCK!

#4 BLOCK MEDIA SOSIAL!

#5 PADAM SEMUA KENANGAN, CONVERSATION.

#6 SIBUKKAN DIRI DENGAN PERKARA BERFAEDAH

#7 BERKAWAN DENGAN SESEORANG YANG BOLEH DIPERCAYAI. Yang sentiasa hiburkan kita, penting ni.

#8 JANGAN ADA SIFAT BENCI.

#9 BELAJAR DARIPADA KESILAPAN

#10 REDHA

#11 DOA YANG BAIK BAIK

#12 BELAJAR MEMAAFKAN WALAUPUN TANPA DIPINTA

#13 JANGAN SALAHKAN TAKDIR. Percaya Allah insyaAllah dipermudahkan~


Semua berjaya dilakukan, tapi tetap kenangan berlegar-legar dalam fikiran, huhu, semua tu kerja Allah, ada sebab kenapa ditakdirkan macam tu. Yang penting sentiasa redho ye dok?





3 comments:

panphila said...

What works for me? When I'm in a gloomy mood, interactions dengan kawan-kawan atau famili yang gila-gila helps me a lot!

http://panphila.blogspot.my

timm bill said...

haha! dah lma sgt move on smpai rasa sunyi pulk..hehe..

munirah mansor said...

salam perkenalan. saya follow awak =)