Tuesday, October 10, 2017

Bricks Oven Pizza

Assalamualaikum.

Wahh sudah lama ateng menyepi dari update pasal makan,
makan tak pernah lupa,
nak update tak sempat,

Kalini ateng nak share pasal kedai makan ni, dalam kategori western food laa, my fav okayh, kedai ni pernah masuk Jalan Jalan Cari Makan tau yg dekat tv3 tu,
kalau dah masuk JJCM tu memang dalam list most wanted la kan,

kalini ni ateng foodhunting area Penang pulak,
dah habis dah area kedah perlis hiks,
Bricks Oven Pizza dekat Kepala Batas,
tak jauh pun dari rumah,

Kedai ni unik sangat,
apa yang unik? meh tengok gambar



picture from FB: Bricks Oven Pizza Rustic

Main menu : Pizza
pizza bukan masak dalam oven biasa, tapi bricks oven,
unik kan? 
for me uniklahh, kreatif.
rasa sesuatu makanan back to old school gituuu.

Kedai dia pun unik, kemungkinan buat sendiri sebab semua daripada pallet,
Dari dinding kedai sampai kerusi meja semua kayuu,
kecuali pinggan gelass hihi
memang owner dia kreatif sangat,


mari tengok apa yang ateng order.

Lemon Juice And Mocha Iced

Chicken Chop 
Pizza ( I forgot the pizza names, but something chicken laa)

Pizza is a must kalau datang sini, rasa dia sedap roti lembut sangat.
mungkin cara pizza tu di masak
menu wajib tau kalau datang

Aglio Olio was mineee.
Okay makanan ni cuma bagi ateng yang tak suka bawang macam tak boleh terima bau bawang putih dia kuat sangat,
taktahu la memang cara macam tu atau terlebih letak,
bagi yang taksuka bawang putih ni memang terasa perit lah,
kalau yang jenis fav gilerr maybe boleh terima bau dia,
rasa bagi ateng memang tiptoppp.


senang je nak cari waze je mesti jumpa,
tapi ateng tetap nak share lokasi dia,



Bricks Oven Pizza
TBP 3819 Kampung Setol,
Kepala Batas,
Pulau Pinang
019 527 1129
Waze : Bricks Oven Pizza



My partner of the dayyyy, Lyana Ishak a.k.a kak yanaaaa

Sebenarnya ada interview haritu so sambil menyelam minum air ajaklah kak yana g foodhunting,
dengan baju kurung all day dont care,
kakyana pulak jenis jom ja kalau ajak,
I likeee hehehe 
Thankyouuuu.

next?

step outtt


7 comments:

Pha Is said...

x ajak.. hmm..
hahaha..
apesal x penah tau pun kewujudan tempat nih..

JAMIL HASHIM said...

SEDAPNYA...

lyanaishak said...

Next tu bila plak.. Ajummm hehehe..

Pha Is said...

serius x tau..

PERMATABIRU said...

Bawa geng gi mkn sedapnya hehe

Julia Tarmidi said...

Salam singgah dan follow :)

Anda dijemput join GA saya!

http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

timm bill said...

sedpnya!