Monday, January 4, 2016

goodbye 2015.

assalamualaikum.

to the end 2015!


sepanjang hidup 21 tahun ni 2015 la tahun yang aku rasa paling banyak bagi aku pengajaran setakat ni, to be serious la. tahun yang paling mencabar, tahun yang buat aku down, buat aku bangun balik buat aku kuat, buat aku rasa sedar macam macam hm senang cerita everything la.aku belajar macama macam jugak pada tahun itu. fuhh tahun yang dalam kenangan la sng cerita setakat ni haa.


semua nya bermula pada April 2015, bulan ni aku outing ngn classmates sbb nya ni last meet sblm pergi praktikal 6 bulan total 8 bulan aa tak jumpa, waktu ni juga aku rasa sendiri pengalaman bawak kereta kesayangan ayah then accident, taklah teruk sangat tapi repair tu hbs jugak 200 ++ haa kira first experience aku bwk kereta jejauh lepastu accident, dah la aku tak byr lg duit abg gentlemen yg tolong bayar ganti kereta aku nih, nnt saya byr ye awakkk.lepastu aku fobia la weh tknk bawak kereta dua bulan jugak la hahaha teruk betul baru sikit ja tu.

then berpisahlah kami dengan seribu satu kenangan, sedih rindu semua ada tapi hadapla jugak!

tahun ni jugak aku gain experience kerja sebagai promoter dkt cmart, bosan tapi boleh la nak hidup ahahaha gaji kira masyukla la bg student cm aku nih hiks.
paah, kak aida & kaklin, ehek rinduunyaa


Jun 2015, bulan ni bulan ramadhan, bulan aku start praktikal, bulan aku diuji tentang hati dan perasaan. haa padan muka kahkah.
aku diuji pada bulan ramadhan mungkin ada sebab disebalik perancangan Allah kan.
well praktikal sangatlah tough, waktu kerja 9-7, gap sejam ja tu pun kalau tak ramai pelanggan, ahaa aku praktikal dekat kedai telekomunikasi area rumah aku, silap aku jugak tak survey bebetul, buat kerja sambil lewa haa kan dah kena setepek. dahla praktikal lari dari kos nasib tak berapa kisah sangat sbb pengalam kerja tu penting jugak. aku tak banyak sangat belajar pasal kos aku ni, banyak teknik bisnes je la haa. tapi.... aku belajar tentang hidup banyak masa praktikal, how to survive, sampai lose some weight for 6 months, yey. lepastu gain balik aa kahkah!
aku belajar kenal macam macam orang wuu sampai dah tak larat nak hadap dah sng cerita. sblm aku jenis biar je org pijak aku, tp waktu praktikal ni aku tak biar dah, org pijak aku pijak balik aa. jenuh kalau aku biar. sblm ni aku selalu tngk org  not based on rupa tp mmg betul rupa tu tak melambang sifat seseorang haa ish banyak la aku belajar. dari A to Z.
sepanjang praktikal ni, raya cuti sekejap je, maktih kahwin pun tak cuti, conclusion kerja dngn org tak seronok haa. rasa nak kerja sendiri ja sng haha

lepastu bulan ni jugak la aku diuji tentang hati dan perasaan dari aku ni takda perasaan jadi ada? eh hahaha tq la dkt org tu. aku tak tengok silap dia tapi aku tngk kebaikan yg dia buat, dia banyak ajar aku sepanjang beberapa bulan kami mengenal hati budi memasing cumanya aku tertanya tanya bila dia nak muncul balik bgtahu benda yang betul ni, saya tunggu tauu hiks.kbye. Allah show me something through him. berapa kali aku menangis masa praktikal ni sbb tough sangat. hati pulak dah tak sado mcm sblm ni aihh laa ateng.

sepanjang praktikal ni aku travel ja kerja, penang tu jadi tempat aku sedia dah. fall in love dngn penang after kelantan hiks



duit elaun sepanjang praktikal tu habis dengan g jenjalan. sampai la masa raya puasa tu g beraya rumah classmates area utara ni,seronok walaupun takleh balik kampung ahaha

 pokok sena -- kubur panjang -- loqstaq. new experience. sblm ni mana pnh g kampung kampung area kedah ni haa. dok ja kedah selalu pegi pun baling, kulim kah kah.


the best thing, ibu buat open house. amazing sangat dapat gather together cmni. walaupun tak la besar mana, aku ajak yg dekat dekat ja haa. ibu tak pnh buat open house sbb anak anak dia semua buas, skrg rasa dh besar sngt bila ibu dh berani buat open house. okey nangis belakang almari.

tahun ni jugak 3 kali aku accident terok kan hahaha lepasni kena drive hati hati hee.

terlalu banyak benda yang aku dapat tahun 2015.
paling aku takleh lupa. heartbroken. hmm
sakit sangat rupanya heartbroken ni, susah nk move on rupanyaa. now I feel it. tapi aku ambil semua ni side yang positif je la. negatif letak tepi noh.
lagi satu yng aku takleh lupa + malu sangat dngn kawan kawan waktu lepas present praktikal mlm tu otw balik aku collapse teruk sampai takleh drive hm aku tak sedar sbnrnya apa yg jd. aku chat,tweet jadah apa pun taktau la. aihh tak pnh aku rasa cmtu seumur hidup. too much atynn. tq and sorry pada yg terlibat, totally tu bukan atyn hm

bila dah daftar masuk semester baru lepas praktikal datang pulak dugaan untuk aku, hmm kawan yg dulu rapat kini renggang hm yg ni aku takmau komen lebih sbb aku tunggu penjelasan drpd dia.


so, tahun 2016 ni aku nak lupakan semua negatif pada tahun 2015. nak jadi the new ateng boleh? hiks
yg mana positif aku kutip sesikit untuk tahun 2016 ni, yg negatif tu tinggal je la ahaha tunggu the new ateng okeh!

step out!
2016 my final year. goodluck dearself.

No comments: