Sunday, April 17, 2016

Hello 2016. Hai Part5 :)

Assalamualaikum.
Hello 2016, oh hello 22 eh haha
makin tua rupanya tp mcm biasa tak sado diri lg.
my diploma journey towards ends insyllh. already part 5/6 dah. 

as my last post I said my 2015 was really tough but it just the beginning for me because the starting of 2016 is really really tough double triple. Allahu ujian buat ku kerana aku mampu tp sampai satu tahap aku rasa nak tangguh ja semester 5 sbb dah tak mampu nak lalui, airmata pun mengalir tanpa henti. namun aku dikurniakan kawan kawan yg sentiasa bg aku kekuatan dngn pelbagai cara, bonding aku dngn classmates pun makin kuat. Disebalik ujian tu Allah selit sedikit kekuatan.

Apa perkara yg paling serabut semasa part 5?

First sekali sudah semestinya Final Year Project (FYP) mana nak kena cari tajuk, nak kena present tajuk, defence tajuk,design project, proposal. this really killed me silently. tp Alhamdulilah dapat team yg membantu banyak sngt hm
 yg kedua nya adalah subjek part 5 yg killer in silent. susah betul nak hadap sampai dekat nk final pun takleh hadam  lagi aihh dugaan betul sem nih.ServerManagement,SwitchingRouting,NetworkProgramming,English,FYP,& DesktopPublishing..

last but not least..
tentang seseorang. hm mungkin ini semua takdir Allah cuma aku ja lambat sikit nak move on haa. tngk muka dia ja terus rasa mcm beremosi hilang kawalan. hahaha. tapi ada baik buruknya jugak..aku redhoooooo :D kalau kita jatuh sbb manusia kita bangun sbb Allah :) terima kasih buat aku cmni.

balik setiap minggu sebab serabut ahahaha loser betul ateng

tapi disebalik keserabutan tu aku banyak spentime dngn they-so-called-mates, banyak betul overnite semester 5 ni patutlah takleh hadam subjek hahaha aiyoo




 first class of part5. all the girls is heree.




#bestselfie2015 last day of 2015

ok sekarang mari kira berapa banyak outing semester nih hahaha

Apa yg aku buat utk cover keserabutan tersebut?

OUTING!
OVERNIGHT!

 17 Januari 2016 : keluar reramai tengok MATMOTO the movie. unexpected dating sbb aku dari rumah. hehe

 1 Februari 2016 : lepak kuala perlis sampai kena overnight hahaha sbb takleh masuk.

 22 Februari 2016 : OTOP 2 country Malaysia Thailand + bowling dayy :D


 26 Februari 2016 : Penang day!! ServerManagement task :)


9 Januari 2016 : My very first overnight for this semester hahaha

 muka happy lepas dapat aiskrim milo. makasih abah moga murah rezeki selaluuuuu hehe boleh belanja lagi.

 4 Mac 2016 : masa ni overnight sbb nak tngk bola KEDAH vs KELANTAN dkt Stadium Darul Aman tp tak kesampaian. menyesai tu adalah sikit tp redho je la hm hm

 31 Mac 2016 : a trip to Padang Besar via bus. kekonon release stress la nak exam lg seminggu haha aiyoo hbs duit adalah -_-


6 April 2016 : A steamboat gathering lepas habis dua paper Final yg killer -_- Aura Steamboat Kangar Perlis really recommended,ok la not bad tp kalau nk dibandingkan dngn SeoulGarden, mmg kalah la hahaha

12 April 2016 : LAST PAPER FINISHED. happy mmg happy tapi result tu mcm akan mengecewakan ja hahahahah

sending off kawan yg jauh pulang ke kampung halaman, sedih la jugak nak berpisah 2 bulan sbb banyak suka duka dikongsi bersama. but still hidup kena teruskan no matter what! hmm sem last mst lagi sedih oi. tabahlah seketoi ateng.

13 April 2016 : dating dngn my brother arul & sister arah hiks. kakak and abg paling sempoi,act aku teman diorg dating ja ni. hahaha mcm takmau balik ja nak sambung overnight tp sampai bila so kaki melangkah pulang membawa rindu yg tersimpan hm
makasih abg arul blnja Jenggo Blues Cafe, AlorStar and AmanBowl, AmanCentral.moga murah rezeki selalu tauu ;) aamin

sebab banyak sangat berjalan aku tak expect result yg bagus cukuplah sekadar sedap mata melihat ;) semester ni aku banyak sangat mengalir airmata ntahla aku rasa aku yg paling lemah sekali, dngn cepat down. mana ntah fathin yg dulu. mungkin sbb nama ATYN tu aku jd girlish sngt hm nak sado mcm dulu balik boleh? fathin..

mungkin Allah dah susun cantik jalan cerita hidup aku ni, teruskan berjalan tamatkan perjuangan ni, yg indah jadikan pengajaran yg pahit jadikan teladan,yg bakal ditinggalkan adalah kenangan yg bakal dirindui utk jangka masa 10 tahun akan datang.

terima kasih manusia manusia yg wujud bersama aku semasa PART5 nih, aku syg semuaa. moga kita kekal bersama sampai bebila okeh? bebilaa..  


muka part 5 yg penuh keserabutan hahaha

5 comments:

aRz MoHa said...

Student life. Zaman belajar layan betul-betul. Nanti dah keja lain pula

Nims Productions said...

jemput join GA
http://www.nurinaizzati.com/2016/06/madinah-and-vietnam-souvenirs-giveaway.html

nor nazliana said...

Hi dari GA Ramadan NurAlja

timm bill said...

rindu zaman study!

Norain Omar said...

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

Thanks :)